Miten organisaationne voi hyötyä työurien pidentämisestä?

Kokeneet työelämän asiantuntijat Marketta Rantama ja Mariikka Almiala ovat tietokirjailijoita, jotka etsivät toimivia ratkaisuja työurien pidentämiseksi. He ovat kehittäneet käytännön työkaluja seniorivaiheen työuran johtamiseen. He ovat asiantuntijoita kertomaan miten organisaationne voi hyötyä työurien pidentämisestä.

Saamme Marketan ja Mariikan osaamisen myös Emkinen asiakkaiden käyttöön vuoden 2020 alusta. Aktiivinen työurien ja työn muotoilu sekä työaikojen muokkaus auttavat useita eri organisaatioita työvoimapulasta aiheutuvien haasteiden ratkaisemisessa. Samalla henkilöstön työtyytyväisyys ja merkityksellisyyden kokemukset paranevat.

Esimerkkejä palveluistamme, joiden avulla ryhdyt aktiivisesti vaikuttamaan työurien pidentämiseen:

  1. Esimiesvalmennukset – Esimiesvalmennuksella vahvistetaan johtamisen tasalaatuisuutta ja siten toiminnan laatua. Esimiestyöllä voidaan vaikuttaa eri ikäisten johtamiseen, henkilöstön hyvinvointiin ja tuottavuuteen.
  2. Yhteismuotoilu – Erilaisia henkilöstöjohtamisen käytänteitä muotoillaan uudestaan henkilöstöä ja esimiehiä osallistaen ja siten sitouttaen. Muotoilemme asiakkaidemme käytänteet palvelumuotoilun menetelmien mukaisesti, niin että käytänteistä tulee selkeitä, läpinäkyviä ja tehokkaita.
  3. Valmennus ikääntyville työntekijöille (määrä ja sisällöt sovitaan asiakaskohtaisesti) – pitkän työuran hyödyntäminen tulevina vuosina
  4. Aktiivinen työurien ja työn muotoilu sekä työaikojen muokkaus auttavat useita eri organisaatioita hyödyntämään työvoimapulasta aiheutuvia haasteita. Samalla henkilöstön työtyytyväisyys ja merkityksellisyyden kokemukset paranevat. Puolen päivän valmennus, teemoina esimerkiksi:
  • Arvot ja eri-ikäisten johtaminen – työurien pidentäminen
  • Iän ja sukupolven huomiointi (X ja Y-sukupolvet ja 3. ikä)
  • Työn muotoilu, työaika sekä muut vastaavat teemat
  • Henkilöstötuottavuus -> aktiivinen työura ja energisyys

Marketta Rantama:

Yhteiskuntatieteiden lisensiaatti Marketta Rantama on siirtymässä Itä-Suomen yliopiston henkilöstön kehittämispäällikön tehtävästä päätoimiseksi yrittäjäksi ja tietokirjailijaksi. Marketta on uransa aikana toiminut työeläkkeiden parissa mm. työkyvyttömyyseläkkeiden ratkaisijana sekä 20 vuoden ajan henkilöstöjohdon tehtävissä. Marketta on vastannut mm. johtamisvalmennuksesta, työhyvinvoinnin kehittämisestä ja työsuojelusta.

Lisätietoa www.markettarantama.fi

Mariikka Almiala:

Mariikka Almiala on kasvatustieteiden tohtori, jonka väitöskirja opettajan työuran muutosta ja ammatillisen identiteetin rakentumisesta hyödyntää myös eläkkeelle siirtymisen aiheuttamaa muutosta ja identiteetin rakentumista mietittäessä.

Mariikka on kouluttanut yli 30 ammatti- tai erikoisammattitutkinnossa sekä ammatillisissa lisäkoulutuksessa. Hän on vetänyt työhyvinvointiin liittyviä koulutuksia sekä osallistunut erilaisiin työhyvinvoinnin hankkeisiin, tärkeimpänä valtakunnallinen Työelämä 2020-hanke. Viime vuodet Mariikka on toiminut liiketaloudessa esimieskouluttajana työhyvinvointiin liittyvien teemojen parissa sekä kouluttanut pian eläkkeelle jääviä muutoksessa.

Kaipaatko uusia ajatuksia ja ideoita? Tilaa työkykyvinkit sähköpostiisi!

Työkyky on tehtävä

© 2022 Emkine Oy 

Postiosoite

Innopoli 2, Technopolis

Tekniikantie 14

02150 Espoo

Laskutus

Verkkolaskuosoite
003726000324

Y-tunnus
2600032-4

Operaattori
Maventa

Operaattorin välittäjätunnus
003721291126

PDF sähköpostilaskuosoite
26000324@scan.netvisor.fi

Työkyky on tehtävä

© 2022 Emkine Oy 

Postiosoite

Innopoli 2, Technopolis

Tekniikantie 14

02150 Espoo

Laskutus

Verkkolaskuosoite
003726000324

Y-tunnus
2600032-4

Operaattori
Maventa

Operaattorin välittäjätunnus
003721291126

PDF sähköpostilaskuosoite
26000324@scan.netvisor.fi

Käytämme sivustollamme evästeitä analysoidaksemme sivuston suorituskykyä sekä käyttöä.

Evästeet auttavat meitä räätälöimään sekä parantamaan sivustomme sisältöä ja käyttökokemusta.

Tietosuoja